Softbaldames Drachten Diamonds op dreef

Drachten - De dames van Drachten Diamonds speelden zondag tegen Caribe uit Groningen. Na 12-0 in het voordeel van de Friezinnen werd de strijd afgesloten

De dames begonnen de inning in het veld en pitcher en catcher duo Brigitta de Champs en Lilianne Land hielden de slagploeg van Caribe kort. In de eerste inning werd er slechts 1 honkslag geslagen door Caribe.  Het was de beurt aan de dames van Drachten om te slaan. Het publiek genoot van het warme weer, de rijdende kantine en de vele honkslagen. In deze inning scoorden de dames maar liefst 7 punten. Honkslagen waren er van Leonie ten Brink (3) Jasmijn Voolstra en Aline Obbink. Veel dames kwamen met 4 wijd op de honken, maar door slim en scherp honklopen werden veel punten gemaakt. 

De tweede en volgende inningen waren eensgelijks. Snel werden de Caribe dames weer naar de bank gestuurd en Drachten nam veel tijd aan slag. Knappe vangballen waren er van Leonie ten Brink en Hester Smit. Korte stop Jia-qi Plantinga maakte 3 nullen met eerste honkvrouw Anneloes van Eijk. 

Door de mercy rule (de genade regel bij 10 punten verschil in de 5e inning) kwam er na de 5e inning een eind aan de wedstrijd. De uitslag was 12-0.

Pitcher Brigitta de Champs gooide 4 keer 3 slag, 1 keer 4 wijd. Haar veld maakte 2 fouten en zij kreeg slechts 2 honkslagen tegen. 

Volgend weekend zijn de dames vrij. Dit in verband met de kleine poule waarin zij spelen. Het schema is 2 zondagen spelen daarna 1 zondag vrij. 

De eerst volgende wedstrijd is op zondag 6 mei om 12.00 tegen the Blokes uit Veendam aan de Sportlaan in Drachten.