Burgemeester Gebben geeft op Koningsdag startsein voor Wereldburgumers

Burgum - Wat vertel je op een verjaardagsfeestje vol trots over Burgum? Om die vraag draait het project Wereldburgumers. Op Koningsdag gaat burgemeester Gebben van Tytsjerksteradiel het startsein geven voor het project dat onder de vlag van ‘De 8e dag’ en De Reis deel uitmaakt van Leeuwarden-Fryslân2018.

WereldBurgumers is uen project om met de hele mienskip trots op te zijn. En daar gaat het precies om: wat vertel je op een verjaardagsfeest vol trots over Burgum? De hele mienskip kan aan dit project meedoen. Scholen, instanties, alle inwoners jong en oud. Er wordt op verschillende fronten al gewerkt aan allerlei voorbereidingen. Met z’n allen maken we uiteindelijk een metersgrote wereldbol die op 8 juli met enig spektakel in de Burgumer’mars’ naar Leeuwarden gaat. De Burgumers slaan letterlijk de handen ineen.

Hoe kunt u meedoen?

Op de Facebookpagina WereldBurgumer kun je een kort filmpje maken over wat Burgum voor jou betekent. Er zijn al wat filmpjes geüpload, ter inspiratie. Je kunt ook gewoon een berichtje achterlaten.
Daarnaast kun je jouw persoonlijke boodschap in een soort handtekening zetten. Alle boodschappen vinden later een plekje op de grote wereldbol.

Meelopen in de Burgumermars

Wil je op 8 juli meewandelen in de uitbundige stoet naar Leeuwarden? Noteer alvast de datum, meer informatie volgt. De Wereldbol gaat op deze dag in een bijzondere tocht naar Leeuwarden. Daar wordt de bol onderdeel van de kettingreactie van het project De 8e  dag en zet een ander project weer in beweging. De aftrap is op 27 april, tegenover het terras van de Pleats vanaf 9.00 uur:
- om jouw persoonlijke boodschap voor de Wereldbol te maken
- om je op te geven voor het meelopen in de Burgumermars op 8 juli.

De Wereldburgumer is onderdeel van De Reis, het community art programma van Keunstwurk en onderdeel van het hoofdprogramma vanLeeuwarden-Fryslân 2018. Bij De Reis gaan initiatiefnemers, makers en ‘een’ Mienskip samen aan de slag om een maatschappelijke verandering in beweging te krijgen door het inzetten van kunst en cultuur.

Facebook Wereldburgumer