Drachten Diamonds wint in Assen

Assen - De honkballers uit Drachten hebben, na ruime winst in de eerste en nipt verlies in hun tweede wedstrijd, hun derde wedstrijd in en tegen de Pioneers uit Assen met ruime winst afgesloten.

Al direct in de eerste inning begonnen de Diamonds sterk aan slag, en kwamen op een 0-4 voorsprong door honkslagen van Alex van der Molen, Lesley Bleeker en Derrel Felipie. De Pioneers hadden weinig in te brengen op het sterke gooien van pitcher Joost Alberts en goede vangballen van Derrel Felipie en Dennis Smits. In de tweede en derde inning liepen de Diamonds nog rustig verder uit, naar 1-6 door onder andere een goede squeeze-bunt van Maarten Donker.

Door de warmte en een paar kleine foutjes van de Diamonds, kon de Pioneers in de gelijkmakende derde inning toch nog terugkomen tot 4-6. Maar toen maakten de Diamonds in de vierde inning gelijk een einde aan de illusie van de Pioneers, dat er voor hun nog iets te halen viel. Door een geweldige tweehonkslag, van Joost Alberts, welke op een meter na bijna het veld uit werd geslagen en harde honkslagen van Sven Gall en Wilco Bleeker en enkele malen vier wijd en doorgeschoten ballen liepen de Diamonds verder uit naar 4-15. In de gelijkmakende slagbeurt mochten de Pioneers toch nog terugkomen tot 8-15, wat na een goede vangbal van Sander Pastoor, ook de eindstand werd.

De Drachten Diamonds honkballen op zondag 6 mei om 14:00 uur op de Sportlaan weer thuis tegen de koploper, de Blokes uit Veendam. Gezien de stand (de nummer 1 tegen de nummer 2) een interessante wedstrijd.