KV Drachten/Van der Wiel wint eenvoudig van Udiros

Nieuwehorne - KV Drachten speelde afgelopen zaterdag tegen hekkensluiter Udiros uit Nieuwehorne en won deze uitwedstrijd eenvoudig met 18-32.

Wedstrijden als deze zijn niet altijd even eenvoudig. Het verschil op de ranglijst mag dan groot zijn, maar op het veld liep Drachten misschien in de eerste helft meer tegen zichzelf te korfballen dan tegen Udiros. Het verschil in de eerste helft werd niet echt gemaakt door Drachten. Met een 12-17 ruststand leek de wedstrijd nog niet gespeeld.

Na de thee gaf de formatie van Michel Daling gas en scoorde maar liefst 8 keer op rij en werd het verschil gemaakt en toonde Drachten toch haar klasse. Vermeldenswaard is het feit dat Jennie Terpstra in Nieuwehorne topscoorder was aan Drachten zijde met 7 treffers. Jennie Terpstra scoort vaak onopvallend maar heel koel haar doelpunten in vrijwel elke wedstrijd en is daarmee een zeer vaste waarde voor Drachten.

De afgelopen week was een goede week voor Drachten. Na de winst op Sparta Zwolle en Udiros, was er nog een doordeweekse ontmoeting met AVO uit Assen voor de Noordelijke beker. Drachten won deze wedstrijd verdiend met 18-14 van de Asser overgangsklasser en ontmoet in de volgende ronde LDODK uit Gorredijk.

Aanstaande zaterdag speelt Drachten uit tegen naaste belager Hoogkerk.