Uileballen uitpluizen

EARNEWÂLD - In bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen is maandag 30 april tussen 10.30 – 12.00 uur en van 13.00 – 14.30 uur de jeugdactiviteit uilenballen pluizen.

Aanmelden kan tot uiterlijk zondag 29 april om 15 april via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0511 – 53 96 18. Deelname is gratis voor leden van It Fryske Gea op vertoon van de ledenpas en niet-leden betalen € 4,-.

Samen met een enthousiaste natuurgids gaan deelnemers op onderzoek uit in het bezoekerscentrum gelegen aan de rand van Nationaal Park de Alde Feanen. Dit grote natuurgebied ligt vlakbij Leeuwarden en is de thuisbasis van veel uilen! De ideale plek om meer te leren over de uil. Want wat weten we eigenlijk over deze roofvogel en hoe ontdekken we wat hij eet?

De braakbal vertelt het ons! Doordat het vol haren en botjes zit kan een uil het niet verteren en spuugt hij het uit in de vorm van een bal. Een bron vol interessant onderzoeksmateriaal! Aan de hand van deze uilenballen achterhalen we wat hij heeft gegeten. Hoe we dit doen? Met handige tools! We pluizen de braakballen uit op zoek naar kaken en schedels van muizen. Dit ‘skelet’ plakken we uiteindelijk op een heus braakballendiploma die iedereen mee naar huis krijgt. Verder vertelt onze natuurgids de kids over het leven van roofvogels en uilen. Een superleuk én leerzaam uitje!