Enquête over nieuwbouw Lawei in Van der Valk

Drachten - De onderzoekscommissie Lawei houdt woensdag en donderdag de openbare verhoren naar de gebeurtenissen rond de nieuwbouw van de Lawei in Hotel Van der Valk in Drachten. De openbare verhoren zijn toegankelijk voor publiek.

De Enquêtecomissie, die is ingesteld op verzoek van de gemeenteraad, moet duidelijk maken wat er fout is gegaan tijdens de verbouwing. Laweidirecteur Stef Avezaat stuurde alas verantwoordelijk bouwheer veertien dagen voor de geplande oplevering bouwer Van Norel naar huis. De Lawei kreeg in dat conflict later ongelijk van de Raad van Arbitrage voor de Bouw. Naar aanleiding daarvan stapte toenmalige cultuurwethouder Marja Krans op.

De onderzoekscommissie ondervraagt zes personen. Woensdag verschijnen voor hen Laweidirecteur Stef Avezaat (die overigens niet verplicht is te verschijnen) om 9 uur, gemeentelijk projectleider Evert Visser (11.00 uur) en voormalig burgemeester Tjeerd van Bekkum (13.30 uur). Donderdag staan op de agenda de verhoren van voormalig wethouder Nieske Ketelaar (11.00 uur), voormalig wethouder Marja Krans (13.30 uur) en voormalig controller Edgar Kuipers (16.00 uur). De verhoren zijn live te volgen via de website van de gemeente.