Leerlingen School Loevestein naar Herdenking Amsterdam

GORREDIJK - Vrijdag 4 mei zullen 25 kinderen van school Loevestein samen met 25 kinderen uit Amsterdam-West en de burgemeester van Amsterdam de Stille Tocht voorafgaand aan de Nationale Herdenking lopen. Aansluitend zijn de Gorredijkster leerlingen aanwezig bij de Nationale Herdenking op de Dam en zullen zij bloemen leggen.

De leerlingen van groep 8 zijn uitgenodigd voor het bijwonen van de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam naar aanleiding van het project Oorlog in mijn Buurt, waarvoor Loevestein pilotschool is.. Heel bijzonder, vindt de school, die dan ook graag gebruik maakt van de uitnodiging. Er mogen maximaal 25 kinderen mee. In groep 8 zitten 20 leerlingen, zodat de groep wordt aangevuld met leerlingen uit groep 7.

De namen van de leerlingen die meegaan zijn al doorgegeven aan het organisaerende comité. In verband met de veiligheid is de voorbereiding heel zorgvuldig. De Friese leerlingen worden met de bus gehaald en gebracht. Ze vertrekken vrijdag 4 mei om half vier vanaf de school Loevestein naar Amsterdam en worden daar rond half elf weer terug verwacht. In de bus krijgen ze een lunchpakket aangeboden. Ook na afloop is er een hapje en een drankje.

De school heeft de leerlingen gevraagd om gepaste kleding aan te trekken en goede schoenen, omdat er een flink eind moet worden gelopen. Jaarlijks loopt de burgemeester van Amsterdam met een stoet van 50 kinderen in een Stille Tocht naar de Nationale Herdenking op de Dam. De start van de Stille Tocht is om 18:00 uur voor het Stadhuis van Amsterdam. De tocht voert door het centrum van Amsterdam naar de Nationale Herdenking op de Dam. Hier zullen de leerlingen vanaf half acht de herdenking bijwonen. Tijdens de Nationale Herdenking op de Dam nemen 50 kinderen deel aan de bloemlegging, nadat koning Willem Alexander de krans heeft gelegd, de twee minuten stilte en het Wilhelmus. Dit wordt live uitgezonden op de televisie.