Iedereen kan meedoen in de rolstoeldraaimolen van de Naturij

Drachten - Ook kinderen die in een rolstoel zitten willen wel eens in een draaimolen. In de Naturij kan dat sinds donderdag.

In De Naturij is donderdagmiddag  de rolstoeldraaimolen in gebruik genomen door de kinderen van Kleurryk. De opening werd verricht door  Thom van Deutekom van Kiwanis en een leerlinge van de school Kleurryk. De rolstoeldraaimolen kon worden aangeschaft door een forse financiële gift van de serviceclubs Kiwanis, Rotary, Lions en de Juniorkamer.

Strúntocht

De draaimolen is gekocht van de opbrengst van de Strúntocht, georganiseerd door deze serviceclubs. De volgende struuntocht is op 14 december.  Bij het officieel in gebruik nemen van de rolstoeldraaimolen was ook wethouder Jos van der Horst aanwezig. Hij gaf aan dat hij erg blij is met de aanschaf van de rolstoeldraaimolen, omdat een speeltuin waar iedereen mee kan doen erg belangrijk is. 

De rolstoeldraaimolen is het begin van een serie maatregelen om de Naturij nog leuker te maken voor kinderen met een beperking. Er worden nog enkele speeltoestellen aangepast en er komen nieuwe speelattributen, waar vooral kinderen in een rolstoel veel plezier aan kunnen beleven.  Op deze manier kan er op de Naturij volop worden samengespeeld door kinderen met -en zonder een beperking!