Rugbyclub Drachten ongeslagen kampioen na zege op Wrotters

Drachten - Rugbyclub Drachten heeft zaterdagmiddag in de laatste officiële competitiewedstrijd tegen de Wrotters uit Gorredijk het kampioenschap extra glas gegeven.

RC Drachten was enkele wedstrijden terug al verzekerd van de titel, maar wel stond de ongeslagen status op het spel. Voor de Wrotters, op dat moment nummer twee in de competitie, wilde die plaats op de ranglijst uiteraard veiligstellen.

Gelijk na de kick-off werd Drachten overvallen door een paar snelle aanvallen vanuit de lijn van de Wrotters. Dit resulteerde dan ook in een achterstand van twee try’s. Doordat de Wrotters de druk er goed op hadden staan konden de Drachtsters moeilijk in hun spel komen het eerste half uur. Op driekwart van de eerste helft werden er enkele wissels gedaan door RC Drachten, wat de wedstrijd deed kantelen.

Na rust werd er door beide partijen wederom hard gestreden om terreinwinst, waarbij Drachten aan het langste eind trok. RC Drachten heeft de wedstrijd met 43-19 gewonnen. Hierdoor zijn de heren van RC Drachten ongeslagen kampioen geworden in de 4e klasse Noord-Oost. Door fraai loopwerk en een mooie try werd Tharra de Vries na afloop gekroond tot Man of the Match.

Tijdens het kampioensfeest in het clubhuis van de Drachtster rugbyers sprak coach Tjibbe Debreczeny van een schitterend seizoen met een uitstekend resultaat. ,,We hebben nu nog één missie, en dat is de Fryslâncup winnen.’’

De Fryslâncup, het jaarlijks terugkerend toernooi van de vier Friese Rugbyclubs om de grote wisselbeker wordt dit jaar gehouden op zaterdag 12 mei in Drachten.