KV Drachten wint in matig duel van Hoogkerk

Drachten - KV Drachten/Van der Wiel keek met enige spanning uit naar het duel met Hoogkerk, de nummer 3 in de poule van Drachten. Drachten versloeg Hoogkerk in een zeer matig duel uiteindelijk eenvoudig met 12-21.

Het was nat en fris in Hoogkerk. Dat zal zeker geen bijdrage aan de kwaliteit van de wedstrijd hebben geleverd. De tegenstand van Hoogkerk was best behoorlijk ingeschat, maar die tegenstand bleef de hele wedstrijd uit. Vooral de  dames van Drachten waren superieur aan de dames van Hoogkerk. Over de hele partij gezien maakten de Drachtster dames 12 doelpunten, waar de dames van Hoogkerk slechts 1 doelpunt tegenover konden stellen. Daarnaast legden Marc Akkerman en Jelmer Faber de belangrijkste aanvallende heren van Hoogkerk behoorlijk aan banden.

Drachten was verreweg de betere ploeg. Hoogkerk 'had kennelijk geen plan B' aldus teammanager Joke Koldijk. Met deze vaststellingen is het verhaal van deze wedstrijd wel ongeveer verteld. De eindstand van 12-21 was daarom ook geenszins geplatteerd. (Ruststand 5-11).

Over twee weken wacht de thuiswedstrijd tegen EKVA uit Almere. Drachten moet hopen op misstappen van Sparta Zwolle om nog kans te maken op het kampioenschap.

De scores voor Drachten:
Jennie Terpstra 4, Peter de Zee 4, Marc Akkerman 3, Femke Bouma 3, Doenja Payer 2, Larissa Braam 2, Wim Braam 2, Anouk de Boer 1