Weekje Weg voor gezinnen uit Smallingerland

DRACHTEN - Stichting Weekje Weg organiseert in samenwerking met de gemeente Smallingerland en Maatschappelijk Werk Fryslân in de zomervakantie een sociale groepsvakantie voor negen gezinnen uit de gemeente Smallingerland. Gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd die leven van een minimuminkomen en de laatste drie jaar niet op vakantie zijn geweest kunnen zich aanmelden.

Weekje Weg is de volledig verzorgde groepsvakantie van vrijdag 10 tot en met 17 augustus op het recreatieterrein ‘Paasheuvelgroep’ in Vierhouten op de Veluwe. Deelnemers betalen een borg van 20 euro per gezin, die ze tijdens de vakantie weer terugkrijgen.

De gemeente Smallingerland wil in het kader van het minimabeleid komende zomer weer iets extra’s doen en biedt negen (eenouder)gezinnen met kinderen tot en met 12 jaar (basisschool) de mogelijkheid om een Weekje Weg te gaan. Per touringcar worden zij van Drachten naar de vakantiebestemming gebracht, waar ze samen met de andere gezinnen uit de gemeente in een groepsaccommodatie zullen verblijven.

Er is een gezamenlijke woonkamer, keuken, sanitair en elk gezin heeft een eigen slaapkamer. De week wordt begeleid door twee enthousiaste vrijwilligers. Alle maaltijden zijn inbegrepen en ook is er de hele week gratis de beschikking over fietsen (vanaf 6 jaar) zodat de gezinnen de omgeving kunnen verkennen. Het recreatieteam organiseert op het terrein een paar keer per dag allerlei leuke activiteiten voor de kinderen. Verder staat een uitstapje naar attractiepark Slagharen op het programma en ontvangt het gezin kaartjes voor een subtropisch zwembad.

Meer informatie en aanmelden bij Kitty Jansma van Stichting Maatschappelijk Werk Fryslân via telefoonnummer 0512-586878.