Lentemarkt Passiflora

DRACHTEN - Op de kwekerij en in de kas van Passiflora in Drachten wordt zaterdag 12 mei tussen 10 en 16 uur de Lentemarkt gehouden.

Weer of geen weer; op de kwekerij en in de kas van Passiflora wordt hard gewerkt om planten uit de grond te toveren. De eenjarigen, die in de zomer uitbundig zullen bloeien, hopen dat de kou nu voorbij is.

De vele vaste planten van Passiflora kunnen tegen een stootje, ze hebben de afgelopen winter prima doorstaan. Medewerkers en bevlogen vrijwilligers hebben heel mooie en sterke planten opgekweekt, ook veel bijenplanten. Op 12 mei tonen we graag hoe alles er weer uitziet.

Ook de bijenhouders tonen hun waardevol ambacht en medewerkers laten met trots hun mooie werkplek en de prachtige hekwerken van gevlochten wilgentenen zien. Ook de uitbreiding van onze eetbare tuin is een bezoekje waard.

De theeschenkerij in de kas werd door Bennie en Wiebren officieel geopend, heerlijke soorten thee worden door onze werknemers met liefde geserveerd.

Ook Walter zal trots duidelijk maken dat we de eerste plant in samenwerking met onze postkamer naar Utrecht hebben verstuurd. Maar het liefst ontvangen we onze bezoekers aan de Akkers in Drachten. Kom voor moeder iets moois uitzoeken zodat ook Moederdag een onvergetelijke dag wordt.

De markt begint zaterdag 12 mei om 10.00 uur en is om 16.00 uur afgelopen.

Voor meer informatie over Passiflora: passiflora.talant.nl.