Bevrijdingsconcert door De Bazuin, IMD en Iris Kroes

Drachten - Brassband de Bazuin uit Oentsjerk, Interkerkelijk Mannenkoor Drachten en Iris Kroes geven zaterdagavond vanaf acht uur een feestelijk Bevrijdingsconcert in de Oase.

Het Interkerkelijk Mannenkoor onder leiding van dirigent Freddy Veldkamp en Brassband de Bazuin onder leiding van Klaas van der Woude hebben zich verder verzekerd van de medewerking van Geert Westerhof, tenor solist en Wilco Veldkamp. Brassband De Bazuin heeft naam gemaakt door de succesvolle samenwerking met vermaarde zangers, zangeressen en instrumentale professionals. De Bazuin komt op festivals en concoursen uit in de hoogste afdeling. Het orkest put uit het klassieke repertoire, maar speelt even gemakkelijk (eigen interpretaties van) werken uit musicals en de popmuziek. Lichtvoetigheid en verrassing kenmerken elke uitvoering.

Het Interkerkelijk Mannenkoor Drachten (IMD) is al vele jaren een begrip. Het koor is opgericht in 1960 als Mannenkoor Gode zij‘d Eer en telt momenteel ongeveer 115 leden die iedere maandagavond niet alleen vanuit Drachten maar ook uit Groningse en Drentse dorpen naar de Zuiderkerk komen om te repeteren onder de gedreven leiding van dirigent Freddy Veldkamp. Het repertoire is veelzijdig, regelmatig wordt opgetreden in kerkdiensten en ook worden er ieder jaar enige concerten georganiseerd. Met enige regelmaat werd er een CD opgenomen en ook Radio en TV optredens werden verzorgd.

Iris Kroes (1992) is geboren en getogen in Drachten en brak landelijk door toen ze in 2012 de tweede editie won van The Voice Of Holland. Met haar stem en haar muziekspel op de harp bezorgt ze al jaren Internationaal vele toehoorders kippenvel. In 2014 startte ze haar eerste theatertournee Thús en ook trad ze op tijdens de Herdenkingsdienst van de vliegramp MH17.

Kaarten zijn te bestellen via www.imd.nl op de link Concerttickets.