Leerlingen OBS De Bolder spelen openluchtspel in De Papegaaienbuurt

DRACHTEN - De leerlingen van de groepen 3/4 en 4 van OBS De Bolder uit Drachten hebben zelf een openluchtspel geschreven. Dinsdag 15 mei wordt het opgevoerd in de Papegaaienbuurt, vorige week werden al vast opnamen gemaakt in de raadszaal in het gemeentehuis.

De 43 leerlingen van de groepen 3/4 en 4 en hun leerkrachten Grietje Dokter, Ingrid Jager en Peter de Vries hebben samen het openluchtspel Papegaaienbuurt gemaakt. Ze zijn daarbij geïnspireerd door verschillende activiteiten van de Culturele Hoofdstad/Fryslân 2018.

‘Bijzondere plannen’

De eerste opnames waren in het gemeentehuis van Smallingerland, waarbij ‘burgemeester’ Martien aan het vergaderen was met zijn vier ‘wethouders’ Romée, Jorryt, Zanna en Fabian. In die vergadering werden ‘bijzondere plannen’ bedacht voor de nieuwe inrichting van de Papegaaienbuurt in Drachten. Tijdens de opnames ontmoetten burgemeester Martien en de wethouders ook de echte burgemeester Tom van Mourik. Ook hij werd ingelicht over de ‘bijzondere plannen’ van de Papegaaienbuurt van dit college.

Op dinsdag 15 mei 2018 wordt de rest gefilmd in De Papegaaienbuurt. Een touringcar van Paulusma Reizen zal de leerlingen naar de Papegaaienbuurt brengen. De touringcar speelt een belangrijke rol in het openluchtspel. De leerlingen pauzeren die ochtend in het café van Pietje Bel en de opnames worden gemaakt door de vrijwilligers van de ideële stichting PPDtv (Productie Ploeg Drachten).

Uitzending op Youtube

Het openluchtspel wordt opgenomen en op YouTube op 11 juli uitgezonden. Alle leerlingen van de groepen 3/4 van ruim 400 basisscholen in Friesland worden gevraagd die ochtend te kijken. Een rode draad door Friesland, zodat ze kunnen zien hoe mooi en bijzonder de Papegaaienbuurt is!

Foto's Peter de Vries