Zeilen Fryske Snikke Swaentsje

DRACHTEN - Het voormalige turfscheepje Fryske Snikke Swaentsje vaart vanaf 10 mei iedere donderdagavond om 19:30 uit voor een korte kennismakingstocht met individuele opstappers.

Ook dit jaar biedt Ayay-Sailing een uniek arrangement met het voormalige turfscheepje Fryske Snikke Swaentsje. In vroeger tijden bracht zij de turf van de gebieden rondom Drachten naar bestemmingen in heel Friesland, tegenwoordig is de Fryske Snikke Swaentsje opnieuw een zeilend bedrijfsvaartuig met als thuishaven de Drachtstervaart.

Aan de kade in het centrum van Drachten kunt u inschepen voor een unieke zeiltocht over de vaart en de waterrijke omgeving van Drachten. Vanuit de ruime zitkuip van de “Swaentsje” kunt u zich actief bezighouden met het zeilen maar u kunt ook, met een hapje en een drankje, genieten van alles wat er op en om het water te beleven is.

De ideale invulling van uw personeelsuitje, familiedag of reünie.

Vanaf 10 mei vaart de “Swaentsje” iedere donderdagavond om 19:30 uit voor een korte kennismakingstocht met individuele opstappers. De kosten hiervoor zijn 10,- euro pp.

Meer informatie via www.friesesnik.nl, 06-26172502 of ayaysailing@gmail.