Grote stroomstoring treft Drachten: winkels, banken en zwembad dicht

Drachten - Grote delen van Drachten zijn vanochtend getroffen door een grote stroomstoring. Winkels en banken moesten noodgedwongen hun deuren sluiten en ook zwembad de Welle ging dicht.

Even na half elf viel in grote delen van Drachten de stroom uit. Rond kwart voor een was het weer verholpen. De oorzaak is op dit moment nog onbekend.

10.000 huishoudens

Volgens Liander viel de stroomstoring in de postcodes 9201, 9202 en 9203. Dat betekent dat meer dan 10.000 huishoudens last hadden van stroomuitval. Er was een stroomkabel uitgevallen, maar de oorzaak daarvan is nog niet bekend.

Supermarkten en andere winkels moesten tijdelijk hun deuren sluiten en ook de verkeerslichten op de kruisingen in de Hogeweg werkten niet. Aan De Lange West raakten mensen opgesloten in een stilgevallen lift. Zij zjn bevrijd door de brandweer.

Noodaggregaat

De parkeergarage onder het Raadhuisplein draaide op het noodaggregaat en de donderdagmarkt op het Raadhuisplein had hier ook profijt van. Flats in het centrum konden de liften en roltrappen niet gebruiken.

Foto's Harry van der Linde & Fokke Wester