Inbreker in opticien op heterdaad betrapt

Drachten - Een 17-jarige man uit Drachten is in de zaterdag rond 04.30 uur betrapt na een inbraak in een opticien op de Noorderbuurt in Drachten.

Toen de politie ter plaatse kwam was de inbreker op het dak van de winkel. Hij ging er snel vandoor in de richting van de Oudeweg.

In de steeg verloor de politie wij de persoon uit het zicht. Maar doordat zij met twee auto’s tactisch naar de melding waren gereden wist de politie dat de inbreker zich tussen de Noorderbuurt en Oudeweg moest bevinden en zich mogelijk verstopt had.

In tussentijd vonden zij bij de winkel een brillenkoker en een portemonnee ter hoogte waar de verdachte was gezien op het platte dak. In de portemonnee zat een identiteitsbewijs van een 17 jarige jongen uit Drachten.

Nadat een hondengeleider ter plaatse was gekomen was voor de verdachte het spel snel uit. Binnen een paar seconden viste de hond de verdachte uit de bosjes nadat hem meerdere kansen waren geboden zich te melden.

Bij de aanhouding met de hond is de verdachte gewond geraakt. Hij is door ambulancepersoneel behandeld voor zijn bijtwonden en daarna overgebracht naar arrestantencomplex te Leeuwarden en daar ingesloten voor verhoor en onderzoek.

De verdachte bleek inderdaad de jongen te zijn waarvan wij de portemonnee hadden gevonden. De brillenkoker was afkomstig uit de winkel.