Leeuwarder Kamerkoor in Beetsterzwaag

BEETSTERZWAAG - Het Leeuwarder Kamerkoor geeft vrijdag 25 mei om 20.15 uur een concert in Dorpskerk Beetsterzwaag onder leiding van de Chileense dirigent Eduardo Lopez Cabello.

Het Leeuwarder Kamerkoor heeft een nieuwe dirigent!

Onze eerste concerten onder leiding van de Chileense dirigent Eduardo Lopez Cabello zijn vrijdag 25 mei in Beetsterzwaag en zaterdag 26 mei in Leeuwarden.

Hartenkreten van de mens – Psalmen door de eeuwen heen

Een a capella programma met een twaalftal van de mooiste composities uit de afgelopen eeuwen gebaseerd op de psalmteksten.

Hoop, verdriet, glorie, wanhoop, overwinning, wraak, geluk, dankbaarheid zijn een aantal van de thema’s die in de 150 oude psalmteksten verwoord worden. Gevoelens van alle tijden, door meerdere componisten uit het verleden en uit onze eigen tijd op muziek gezet.

Prachtige oude muziek van onder andere Claude Goudimel, J.P. Sweelinck en Thomas Tallis naast de meer moderne composities van Carl Nielsen, Charles Villiers Stanford en Benjamin Britten.

Met medewerking van Johannnes van der Meer, die een korte toelichting zal geven.

Kom naar Beetsterzwaag in de Culturele Hoofdstraat of naar de Waalse Kerk in Leeuwarden om te luisteren naar een uur gezongen poëzie.

Vrijdag 25 mei 20:15 uur Dorpskerk Beetsterzwaag Hoofdstraat 15 Beetsterzwaag

Zaterdag 26 mei 20:15 uur Waalse Kerk Grote Kerkstraat 222 Leeuwarden

Toegang €10, kinderen tot 12 jaar gratis, studenten kaart €7,50

Reserveren kaarten en E-tickets zie op de site www.leeuwarderkamerkoor.nl.