SamenLoop voor Hoop in Eastermar in actie tegen kanker

Eastermar - Eastermar komt op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei in actie. Met de SamenLoop voor Hoop wordt geld ingezameld voor onderzoek naar kanker.

Terwijl teams meelopen in een 24-uurs wandelestafette, wordt er op het terrein van de Komerk op verschillende manieren aandacht gevraagd voor deze ingrijpende ziekte. Een bijzonder evenement met een lach en een traan. Hieronder is praktische informatie te vinden.

Wat er gaat gebeuren tijdens deze SamenLoop?
Tijdens de SamenLoop wordt stilgestaan bij kanker. Tijdens de wandelestafette zijn er overdag steeds live muziekoptredens op het grote podium op de Komerk, een braderie en verschillende ceremonies waarbij iedereen welkom is. De SamenLoop in Eastermar wordt van begin tot eind georganiseerd door vrijwilligers uit het dorp. Tijdens de SamenLoop komen de drie vaste ceremonies terug:

 

 • De Openingsronde met survivors
  Onder warme aanmoediging van familie, vrienden en andere belangstellenden lopen mensen die kanker hebben of hebben gehad de eerste ronde over het parcours rondom de Komerk. Zo laten ze zien dat er hoop is.
   
 • De Kaarsenceremonie 
  's Avonds verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. En met een speciale ceremonie worden dierbaren herdacht, steunt men elkaar en wordt gevierd dat mensen kanker hebben overwonnen.
   
 • De KinderLoop
  Op zaterdagmiddag krijgen ook basisschoolkinderen de kans om mee te lopen. Tijdens de speciale KinderLoop lopen zij 24 minuten mee op het parcours en worden daarvoor gesponsord door familie, bekenden, buren en dorpsgenoten.
   
 • De Slotceremonie 
  Na 24 uur wandelen loopt iedereen samen deze feestelijke laatste ronde. Aan het eind wordt de opbrengst bekendgemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.
   

Programma Vrijdag 25 mei

15:45 uur: Openingsceremonie SamenLoop voor Hoop Eastermar 16:00 uur-21:00 uur: Diverse kraampjes op het terrein geopend

Zaterdag 26 mei

 • 07:00-08:00 uur: Ontbijt voor de teams
 • 08:00-15:30 uur: Kramen op het terrein geopend
 • 14:30-15:00 uur: KinderLoop
 • 16:00 uur: Slotceremonie en bekendmaking eindbedrag
 • 22:00-23:00 uur: Kaarsenceremonie

 

 • SamenLoop Sierpeer' officieel geplantMet toch wel vereende krachten is op vrijdagmiddag de 'Pyrus calleryana', alias de Sierpeer aan De Komerk geplant. Speciaal voor de SamenLoop is deze boom langs de looproute gezet. Deze fleurige voorjaarsbloeier produceert zoals zijn naam doet vermoeden geen eetbare peren, maar symboliseert nieuw leven. Een prachtige bloei in het voorjaar en een kleurrijk gebladerte in het najaar.

 

 • Verkeer tijdens de SamenLoop

  Parkeren 
  Om een groot evenement als de SamenLoop in goede banen te leiden zijn een aantal verkeersmaatregelen nodig. Verkeersregelaars zullen het verkeer in goede banen leiden om verkeer-en parkeeroverlast tot een minimum te beperken.

  Vanaf woensdag 23 mei is het in verband met de opbouw van het evenement niet meer mogelijk om bij de Komerk te parkeren. Her oplaadpunt voor elektrische auto’s is tot donderdag 18:00 uur bereikbaar. Na donderdag 18:00 uur is dat oplaadpunt niet meer toegankelijk. Bezoekers die met de fiets naar Eastermar komen kunnen hun rijwiel parkeren bij sportcomplex De Burgerkamp.

  Bezoekers van de SamenLoop kunnen parkeren in het weiland tegenover de Teije Tolstrjitte. Dit wordt ook met borden aangegeven. Parkeerwachten samen met verkeersregelaars zullen dit in goede banen leiden

  Eenrichtingsverkeer ingesteld
  Tijdens Samenloop is er tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld vanaf ’t Breed naar de Snakkerbuorren. Vanaf het Sytskelân, de B.R. Veltmanswei en de A.W. Buningwei kunt u niet meer richting ’t Breed. U wordt omgeleid via ’t Hof. De omleidingsroute wordt met pijlen aangegeven.

  Snelheidbeperkingen
  Tijdens de SamenLoop zijn er enkele snelheidsmaatregelen voor autoverkeer genomen.
  Vanaf de Sumarderwei geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. Dit gaat langs de Teije Tolstraat over in 30 kilometer per uur. Dit geldt tot aan de Zwarte Weg.

   

  Meer informatie over de SamenLoop?

  Meer weten over de SamenLoop? Kijk op: www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/friesland/eastermar