Leerlingen OBS De Bolder spelen eigen openluchtspel in Papegaaienbuurt

Drachten - De leerlingen van de groepen 3/4 en 4 van OBS De Bolder in Drachten hebben dinsdag hun eigen openluchtspel in de Papegaaienbuurt gespeeld.

De leerlingen waren geïnspireerd door de verschillende activiteiten van de Culturele Hoofdstad 2018 en hebben zelf het openluchtspel geschreven. De kinderen hebben op school geoefend. Eerder al werden opnamen gemaakt in de raadszal in het gemeentehuis van Smallingerland.

De kinderen kregen veel positieve ondersteuning en medewerking: Paulusma Reizen verzorgde het vervoer naar de Papegaaienbuurt, café Pietje Bel voor opvang tijdens het filmen, regisseur Gertrude Grolleman voor de spelregie, de vrijwilligers van de ideële stichting PPDtv (productie Ploeg Drachten) voor de filmopnames. Verder werkten mee; de gemeente Smallingerland, de bewoners van de Papegaaienbuurt, het bestuur van Doesburg-Rinsemahuis, enthousiaste ouders en agenten in opleiding (politie academie) en de schoolverkeersouder de heer Hultink.

Op woensdag 11 juli om 11.07 uur precies kunnen alle leerlingen van groep 3/4 van de 400 Friese basisscholen tegelijkertijd het openluchtspel bekijken op Youtube. Daarmee wordt het een uniek project dat als een rode draad door Friesland loopt en iedereen laat zien hoe mooi de Papegaaienbuurt in Drachten is.

Foto's Andries Hiemstra