Concert Groot Mannenkoor Noord-Nederland in Drachten

DRACHTEN - Het Heerenveense Groot Mannenkoor Noord-Nederland geeft op zaterdag 26 mei een concert in De Oase. Martin Mans is de drijvende kracht achter dit koor en hij dirigeert de zangers vol vuur. De mannen brengen het nieuw ingestudeerde repertoire ten gehore met onder andere de liederen: ‘Majesty, Houd mijn vast, Boven de sterren, Guide me, Veni Jesu en Conquest of Paradise’. De afsluiter van het concert is het beroemde werk ‘Dank sei Dir, Herr van G.F. Händel.’ Aan het orgel en de vleugel zit Hendrik van Veen die begeleidt en bovendien een improvisatie speelt. De sopraan Jacqueline Meijer neemt de solopartijen voor haar rekening en vormt een waardevolle aanvulling op mannenkoorklanken. De luisteraar kan enkele uren ontspannen genieten van de expressieve koorklanken, instrumentale muziek en solozang.

Bijzonderheden:

Locatie: De Oase, Ringweg 3, Drachten

Aanvang 20.00 uur

Toegang € 15,=. Online € 12,50. Leden van de PCOB, KBO en de ANBO betalen € 11,= en kinderen t/m 11 jaar € 5,=.

Lezersactie:

Lezers van De Drachtster Courant krijgen op vertoon van dit artikel aan de kassa een korting van € 5,= en betalen geen € 15,= maar € 10,= per kaart (max. 4 pers. per artikel). Voor online bestellingen geldt de actiecode: DC265.

Reserveren of online bestellen kan op www.martinmans.nl.

Telefonisch reserveren kan op t. 06-25391903

GMNN

Het Groot Mannenkoor Noord-Nederland repeteert in Heerenveen en werkt op projectbasis. De gedreven dirigent Martin Mans ziet in enkele repetities kans een homogeen klinkend geheel van deze stemmen te vormen en er enkele solisten uit te laten springen. Zangers die vaker willen zingen of onregelmatig werk hebben, ervaren dit als een uitstekende kans. Maar ook zangers zonder zangervaring zijn van harte welkom om de zangkunst te beoefenen. Het laatste concert in dit voorjaarsproject staat gepland in de Burghtkerk in Den Burg op Texel (16 juni).

De eerste CD van dit projectkoor is een feit. De opname is gemaakt in Bolsward en bevat een variatie aan geestelijke liederen, spirituals en klassiek repertoire.

Martin Mans dirigent

De bekende dirigent Martin Mans boogt op een jarenlange ervaring met het dirigeren van mannenkoren. Van enkele van zijn reguliere koren is hij meer dan 20 jaar dirigent. Hij heeft zich gespecialiseerd in het kleuren van de diverse klanken en daarop stemt hij zijn arrangementen af. Hij is een gedreven persoonlijkheid die met hard werken in een aangename sfeer het beste resultaat behaalt. Het studietempo ligt hoog. Het is daarnaast van belang dat men thuis verder studeert om op de repetities aan de verfijning en afwerking te kunnen werken.

‘Het werken op projectbasis is een goede manier om zangers de gelegenheid te geven om, naast het lidmaatschap van hun eigen koor, meer te zingen in een andere samenstelling. Dat is de opzet van dit projectkoor. Maar ook mannen die geen lid zijn van een koor zijn meer dan welkom’, (Martin Mans).