Wâldbyld legt Mienskip vast in het verenigingsleven

Drachten - Stichting Wâldbyld houdt dit jaar op verschillende locaties wisselexposities van foto’s, die het verenigingsleven in de Friese Wouden vastleggen.

Onder de titel Mienskip sluit Wâldbyld daarmee aan bij LF2018. Wâldbyld is een fotografieplatform voor de Noordelijke Friese Wouden (NFW). ,,Voor 2018 Culturele Hoofdstad hebben wij het onderwerp Mienskip vormgegeven. Daarbij hebben wij de diversiteit van de verenigingen die Smallingerland rijk is in beeld gebracht. De verenigingen vormen een belangrijke bron voor de vorming en de instandhouding van de gemeenschapszin in de dorpen en steden. Smallingerland is daarop geen uitzondering. Gemeenschapszin is de belangrijkste basis voor een gezonde samenleving’’, aldus voorzitter Marco van Kleef.

Tot eind 2018 zal er op verschillende locaties wisselende exposities te zien zijn. Van week 20 tot en met week 27 is de eerste expositie te zien in Sûnenz aan de Burgemeester Wuiteweg. In deze tentoonstelling zijn foto’s te zien van de Dierenambulance de Wouden (gefotografeerd door Foekje Hoekstra), Sportstichting Dol-Fijn (gefotografeerd door Marco van Kleef), Modelgroep Fryslân (gefotografeerd door Anton Pieters en Cees Joppe) en het VOO-Sprookje (gefotografeerd door Wouter Jansen).

Voor het project kreeg Stichting Wâldbyld subsidie van de gemeente Smallingerland, de provincie Friesland en de Compagnons.