Amateurschilder Feike Wouda exposeert in 'eigen huis' aan de Eringastraat

Drachten - Zeg zee, boten, Friese landschappen en stadsgezichten en de interesse van Feike Wouda is gewekt. Wouda is 90 jaar, maar zal nu voor het eerst exposeren. Zaterdag 26 mei is het werk gratis te bewonderen tussen 10.00 en 15.00 uur in de Eringaflat aan de Eringastraat.

Aanleiding voor de expositie is het digitaliseren van Wouda’s schilderijen. Om het grote aantal werken te catalogiseren, werden de schilderijen die opgeborgen stonden in de berging van de Wouda's in de Eringaflat vorig najaar uitgestald in het atrium van het gebouw. Daar konden ze goed gefotografeerd worden.

Negentigste verjaardag

In verband met Wouda’s negentigste verjaardag in januari, heeft het Bewonerscontact van de flat het plan gevat om een overzichtsexpositie van zijn schilderijen te organiseren. Deze is te nu zaterdag 26 mei te zien in de Eringaflat.

Feike Wouda is in 1928 geboren in Surhuisterveen als zoon van de plaatselijke beurtschipper. Hij had van jongs af aan een voorliefde voor tekenen en schilderen en ontwikkelde zich aanvankelijk als autodidact. Na een aantal jaren als stuurman op de grote vaart te hebben gewerkt, vestigde Wouda zich halverwege de jaren 50 van de vorige eeuw in Drachten.

Fijnschilder

Wouda sloot zich hier aan bij de fameuze schildersvereniging Jan Planting. Hier kon hij zijn schildertechnieken verder ontwikkelen onder leiding van Bouke van der Sloot. Zo ontwikkelde hij zich als fijnschilder, met een grote voorliefde voor boten, Friese landschappen, stads- en dorpsgezichten, maar bovenal de zee.

Wouda schildert en experimenteert tot op de dag van vandaag nog volop met verschillende technieken, variërend van acryl, pastelkrijt, olieverf tot aquarel. Inmiddels heeft de schilder een omvangrijk oeuvre opgebouwd. Een groot deel hiervan is te bewonderen op de expositie in de Eringaflat. Feike Wouda zal zelf ook aanwezig zijn.