Nieuwe tentoonstelling Kunstlokaal No8

JUBBEGA - In Kunstlokaal №8 is van 27 mei t/m 10 juni de duo-expositie van Eddy Stikkelorum en Maartje Blans te zien.

Kunstlokaal №8 is trots het recente werk van deze twee gewaardeerde kunstenaars in een duo-expositie te kunnen presenteren.

Eddy Stikkelorum realiseerde een groot aantal beelden in opdracht, in de openbare ruimte en in (overheids) gebouwen. In zijn vrije sculpturen steeft hij naar abstractie, los van referenties. Het werk is daarom niet minder aantrekkelijk: de fraaie vormen en betoverende kleuren spreken voor zich en laten een onuitwisbaar beeld na in het geheugen. Zijn werk is veelvuldig te zien op beurzen in binnen- en buitenland. In de V.S. wordt hij vertegenwoordigd door Michele Mariaud Gallery, New York.

Maartje Blans woonde en werkte in New York en China, en exposeerde o.a. op de prestigieuze Biënnale van Venetië (2015) en de wereldexpo in Shanghai. Maartje Blans’ verfijnde wandobjecten komen los van de achtergrond, waardoor een intrigerend spel van materie, licht en schaduw ontstaat. Het werk lijkt voortdurend te veranderen met de lichtinval en door de kijkrichting. In haar schilderijen vangt ze het moment in licht en kleur.

Van beide kunstenaars is werk opgenomen in museale collecties en pariculiere verzamelingen wereldwijd.

27 mei t/m 10 juni 2018

Open op zaterdag en zondag van 12:00 tot 18:00 uur, op andere dagen na afspraak.

Op zondag 27 mei 2018 om 15:00 uur wordt de tentoonstelling geopend door Ingrid Blans, verzamelaar Collectie Wilploo, Enschede.