Landelijke Wandeldag met ANWB Lenterondjes

EARNEWÂLD - Vanuit Bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen wordt zondag 27 mei de Landelijke Wandeldag gehouden.

De ANWB en de 12 provinciale landschappen houden zondag 27 mei voor het eerst een Landelijke Wandeldag, om te genieten van de ontluikende natuur van de provinciale Landschappen. In totaal zijn er 36 ANWB Lenterondjes voor Nederland ontwikkeld. Vrijwilligers van de ANWB en de Landschappen hebben routes uitgezet en zullen de deelnemers ontvangen.

Ook in de provincie Friesland hebben It Fryske Gae en de ANWB vanuit Bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen, Koaidyk 8a, 9264 TP in Earnewâld drie wandelroutes van circa 5, 10 en 15 kilometer uitgezet.

De korte route is aantrekkelijk om te wandelen met kinderen. Het bezoekerscentrum houdt een speciale open dag.

De langere routes door het oude landschap van Fryslân zijn meer voor de fanatieke wandelaars.

De ANWB en de provinciale Landschappen verwachten dat, een beetje afhankelijk van het weer, landelijk zo’n 15.000 deelnemers de wandelschoenen zullen aantrekken om te struinen langs de parels van de Nederlandse natuur.

Bij het bezoekers centrum kan gratis geparkeerd worden en kunnen de mensen terecht voor een hapje en een drankje en zijn er toiletten aanwezig. ANWB-leden en leden/donateurs van de Landschappen krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart een leuke goodiebag.

Kosten: Deelnemen aan de Lenterondjes kost € 5,- per persoon. (Kinderen t/m 17 jaar gratis). Daarvan wordt € 1,- gedoneerd aan het IT Fryske Gae voor onderhoud van de wandelvoorzieningen.

Tot 26 mei zijn tickets te koop via www.anwb.nl/lenterondjes.

Op deze site staat een volledig overzicht en informatie over de startplaatsen en routes.