Pinkstertoernooi DLTC weer groot succes

Drachten - De 47ste editie van het Intersport Evink Pinkstertoernooi op het tennispark van DLTC aan de Folgeren in Drachten was opnieuw een succes. De finales op Pinkstermaandag werden in een gezellige sfeer en onder de stralende zon gespeeld.

De finale in de hoogste categorie (HE 3) was een Drachtster onderonsje: Jouke Jan Schaap won van Gooitzen van der Schaaf (beiden DLTC Drachten) in 7-5, 6-4. Jouke Jan Schaap won met zijn dubbelpartner Anke Mare Haanstra (DLTC Drachten) ook het gemengd dubbelspel in de categorie GD3. Bij de dames won Anke Mare Haanstra de DE3. In de finale versloeg zij Rachelle Starreveld (Berkel Rodenrijs) met 6-1 6-2.

Het toernooi kende een sterk deelnemersveld. In totaal zijn er op het Drachtster tennispark door circa. 250 deelnemers 240 partijen gespeeld. De grootste afvaardiging kwam van DLTC zelf met 52 deelnemers. De andere deelnemers kwamen onder meer uit Den Helder, Heemstede, Zoetermeer (32), Amsterdam, Groningen en Friesland. Evenals voorgaande jaren was ook ditmaal een groep uit Duitsland aanwezig. Er waren 75 kampeerders, er zijn 100 ontbijten gemaakt. Door de hulp van zeer veel vrijwilligers heeft DLTC een TOP-weekend kunnen neerzetten, dat door de deelnemers zeer is gewaardeerd.

DLTC deed goede zaken. Hieronder enkele overige uitslagen van DLTC-leden. Waar niet anders vermeld, hebben zij hun categorie gewonnen.

HE 4 Niels de Haan; GD4 Brenda Brouwer/Hans Stroes; HE 5 2e Bram Vink; HD5 Hans Stroes/Tom Vink; DE 6 Tessel Storm; DD6 2e Tilly en Wendy Dijkstra; GD6 2e Tessel Storm/Lars van der Veen; HD7 Maarten en Wouter Duisterwinkel.