Avondvierdaagse in de Lijte

Ureterp - Tijdens de beweegweek van maandag 28 mei tot en met donderdag 31 mei organiseren De Lijte en het Lijtehiem een avondvierdaagse voor hun bewoners

De routes zijn met 2,5 km per avond goed te lopen. Voor bewoners die minder lang willen lopen zijn er ook routes van 800 meter of korter. Het gaat niet om het aantal kilometers dat er gelopen wordt, maar om het samen ondernemen, saamhorigheid tussen bewoners, familie, medewerkers, buurtbewoners en vrijwilligers. Voor bewoners die niet kunnen lopen en wel graag mee willen doen wordt er een rolstoel geregeld. Medewerkers, familie en vrijwilligers worden ingezet om de bewoners te begeleiden. Ook bewoners van het Lijtehiem en uit de buurt kunnen zich aanmelden om mee te helpen.

Dagelijks zal de avondvierdaagse om 19.00 uur van start gaan, de verwachte binnenkomst zal rond 20.00 uur zijn. Na een kopje koffie of thee worden de bewoners weer naar hun appartement gebracht. Om het geheel een feestelijk tintje te geven worden de lopers dagelijks bij de finish opgewacht met muziek. Van accordeon tot het mannenkoor van Ureterp.