Jeugdcircus Bombari zaterdag op De Marke en het Raadhuisplein

Drachten - De winkeliersvereniging van het Raadhuisplein en De Marke bieden hun bezoekers zaterdag Circus aan. Niet alleen geeft Jeugdcircus Bombari een voorstelling en een circusworkshop, het thema vult zaterdag het hele winkelcentrum.

De winkeliersvereniging heeft Jeugdcircus Bombari uitgenodigd om een optreden te komen verzorgen aan De Marke. Zij hopen hiermee alle bewoners en omwonenden van Drachten een gezellige en uitdagende dag te bieden. De hele dag staat in het teken van het thema Circus. Jonge talenten zullen in kleurrijke kostuums hun kunsten vertonen en er zijn verschillende activiteiten gedurende de gehele dag.

Schminken

's Ochtends al kunnen kinderen zich laten schminken. Ze kunnen kiezen uit diverse ontwerpen die met het circus hebben te maken, van leeuw tot acrobaat of circushondje. Daarna is er de mogelijkheid om te spelen op de springkussens of iets te knutselen aan de knutselkraam. Clown Funny deelt vrolijke ballonfiguren uit en een aantal circusartiesten heeft een leuke verrassing voor alle kinderen.

Om 13.30 uur begint de spectaculaire show van Jeugdcircus Bombari. Zij bouwen hun piste op De Marke op en hopen het publiek te kunnen verrassen met hun spannende acts. De winkeliersvereniging zorgt uiteraard voor limonade en popcorn.

Circusworkshop

Na afloop van de voorstelling biedt de winkeliersvereniging 60 kinderen van 6 tot 16 jaar de kans om mee te doen met een exclusieve circusworkshop bij Circus Bombari. Vanaf 14.45 uur mogen deze kinderen de acts van dichtbij bekijken, ze zelf uitproberen en vervolgens met een groepje kinderen een eigen act gaan instuderen. Om 16.00 uur geven zij een spetterend slotoptreden voor hun ouders, familieleden, vrienden en andere geïnteresseerden in de piste aan De Marke. Aanmelden voor deze workshop kan tussen 10.00-13.00 uur bij de knutselkraam aan de Marke. Na de voorstelling worden eventuele nog beschikbare plaatsen ingevuld op volgorde van aanmelden.

Op het verder programma van dit jaar staan tot de zomervakantie nog de volgende activiteiten:
 13 juni, 13.00 - 17.00 uur: Kids4Fun; Voertuigen
 14 juli, 10.00 – 17.00 uur: Terug naar Vroeger

Zie ook de Facebookpagina van het Raadhuisplein