De Lawei start zaterdag om 12.00 uur de kaartverkoop voor volgend seizoen

Drachten - De Lawei start zaterdag de kaartverkoop voor volgend seizoen. Precies om 12.00 uur begint de verkoop van kaartjes, zowel aan de kassa als online.

Voor de snelle beslissers geldt tot en met vrijdag 22 juni 10 procent vroegboekvoordeel. Onder andere het Scapino Ballet, Tineke Schouten, Bert Visscher, Theater Rotterdam (Ro Theater), Anne-Wil Blankers, Van der Laan en Woe en Het Nationale Ballet staan op het programma. 

Eigen Thuis

Het thema van dit seizoen is Eigen Thuis. Zoontje Vigo de Jong (6) van Lawei-medewerker Marrick siert de cover van de nieuwe theaterbrochure. Vigo is ten slotte – net als zijn broertje - vaak te vinden in De Lawei, de huiskamer van Drachten. Bovendien stelt de schouwburg in de brochure de ‘familie De Lawei’ voor; Pake, beppe, heit, mem en trije bern, plus aanhang. Een aantal figuranten uit Drachten en omgeving stond model tijdens de fotoshoot voor de brochure. Extra leuk: iedereen mag de komende weken op het pop-up Lawei-podium stappen om zijn of haar talent te laten zien en kaarten te winnen voor 2018/2019. Binnenkort te vinden op veel evenementen in Drachten én natuurlijk op 26 mei voor de deur van De Lawei. Misschien wordt de nieuwe Ferry Doedens of Iris Kroes wel
ontdekt.

Programma nu online

Inmiddels zijn de voorstellingen van seizoen 2018/2019 te bekijken op www.lawei.nl. Online is het mogelijk om voorstellingen toe te voegen aan het wensenlijstje. Op deze manier is kaarten reserveren vanaf 26 mei nóg gemakkelijker. Iedereen die liever door de brochure bladert, kan deze online bestellen of afhalen bij De Lawei. Natuurlijk zitten de medewerkers op 26 mei vanaf 12.00 uur ook klaar om te helpen bij het reserveren van kaarten.

Pareltjes en grote namen

Het programma zit vol grote namen, zoals het Scapino Ballet, Tineke Schouten, Bert Visscher en het Noordpool Orkest, Theater Rotterdam (voorheen Ro Theater), Claudia de Breij, Anne-Wil Blankers, Evita de musical en Youp van ‘t Hek. Extra bijzonder zijn de highlights (Eigen keuze van directie & programmeur) met onder andere de circustheatergroep Gravity & Other Myths, Hotel Modern, real life monopoly met Ontroerend Goed en Het Nationale Ballet. Net zoals voorgaande jaren zijn er komend seizoen weer Storm- en Kweekvijveravonden, waar men aanstormend talent of onontdekte juweeltjes leert kennen. Het programma is, zoals altijd, eigenwijs, eigentijds en eigenzinnig.