Stichting Present Smallingerland houdt opnieuw Zomerpakkettenactie

Drachten - Wat het Kerstpakket is in december, moet het zomerpakket worden in de warme vakantiemaanden. De Stichting Present Smallingerland houdt opnieuw een actie.

Present Smallingerland organiseert dit jaar opnieuw de zomerpakkettenactie. In de zomer gaan veel gezinnen op vakantie en genieten van zon, zee, strand of bos. Maar niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend. Voor gezinnen die onvoldoende financiën hebben (door bijvoorbeeld combinatie van bijstand en schuldsanering), kan dan de zomervakantie erg lang zijn. Voor hen is de zomerpakketten-actie bedoeld.  

Anoniem

Present zoekt daarom groepen (gezinnen, bedrijven, teams) die een zomerpakket willen samenstellen voor een gezin voor wie de zomer niet zo zonnig is. Mensen die een pakket willen verzorgen kunnen zich aanmelden via de site van Present Smallingerland: www.presentsmallingerland.nl of rechtstreeks: www.stichtingpresent.nl/smallingerland/zomerpakketten-info-en-aanmelden-samenstellers-pakketten/

De groepen stellen een zomerpakket samen op basis van een anonieme beschrijving van een gezin. Denk aan bijvoorbeeld een spel, stripboek of knutselspullen, toegangskaartje zwembad, etc. Dit pakket wordt na overleg met de hulpverlener vlak voor de zomervakantie aan het gezin gegeven. Vorig jaar heeft Present veel positieve reacties ontvangen van groepen en ontvangers over wat zo'n pakket betekent. 

Brug

Stichting Present Smallingerland is een organisatie die de betrokkenheid van burgers, bedrijven, kerken, buurten en andere sociale verbanden wil stimuleren en organiseren. Als makelaar in sociale betrokkenheid begeleidt Present groepen burgers bij een zinvolle en goed bestede actie.  Vrijwillig en op projectbasis kunnen de groepen zich in zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Zo slaat Stichting Present een brug tussen mensen.

Present is gevestigd aan de Lange West 126 in Drachten, in het gebouw van Van der Heide. Meer info op de website www.presentsmallingerland.nl