Deze week in De Lawei

DRACHTEN Deze week zijn in De Lawei de volgende shows te zien.

Start verkoop seizoen 2018/2019!

Seizoen 2017/2018 loopt alweer ten einde. Maar een nieuw seizoen is in aantocht! De brochures zijn gedrukt en verspreid en af te halen bij De Lawei. Voor iedereen die benieuwd is naar de voorstellingen van seizoen 2018/2019, staat het programma ook alvast op de website. De voorverkoop start officieel op zaterdag 26 mei om 12.00 uur, zowel online als aan de kassa. T/m vrijdag 22 juni kan er geprofiteerd worden van 10% vroegboekkorting op de meeste voorstellingen.

De Alex Klaasen revue - Showponies

Alex Klaasen is een showpony. Altijd strak in de vlechten, glad gekamd en de hoeven gelakt. Salinero is er niks bij. Steeds weer hongerig naar een oorverdovend applaus, trippel trappelt dit prijzenpaardje weer in perfecte galop langs Drachten. Samen met o.a. collega-knollen Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex zoals we van hem gewend zijn op zaterdag 26 mei een avond vol humor, oude en nieuwe typetjes en natuurlijk veel liedjes en dans. Aanvang is 20.00 uur.

Carel Kraayenhof Ensemble

Het komende seizoen wordt er een feestje gevierd in het theater: Sexteto Canyengue, de groep die bandoneonist en componist Carel Kraayenhof oprichtte toen hij 30 werd, bestaat 30 jaar. De band heet inmiddels Carel Kraayenhof Ensemble, omdat de naam niet uit te spreken bleek voor Nederlanders. Op zaterdag 26 mei brengen ze 30! bevlogen tangojaren. Een voorstelling vol prachtige muziek en wereldverhalen. Van Adiós Nonino; de traan van Maxima (optreden op het huwelijk) naar Osvaldo Pugliese in Buenos Aires, van oude tangomelodieën naar nieuwe en bestaande composities van Carel, waaronder Clavel Rojo, gelardeerd met 30 jaar verhalen. Aanvang is 20.15 uur.

Lunchfilm: The Bookshop

In The Bookshop besluit weduwe Florence Green (Emily Mortimer) het leven weer op te pakken door een eigen boekhandel te openen. Het rurale dorpje probeert dit echter op beleefde wijze tegen te houden, waardoor haar beslissing meer stof doet opwaaien dan verwacht. Om je filmochtend compleet te maken kun je in ons theatercafé Hopper genieten van een heerlijk luncharrangement. Te zien op donderdag 24 mei om 10.30 uur.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl.