Deze maand in De Lawei

DRACHTEN - Kaartverkoop seizoen 2018/2019 gestart!

Op zaterdag 26 mei startte de kaartverkoop van seizoen 2018/2019, zowel online als aan de kassa. Voor de snelle beslissers geldt nog tot en met vrijdag 22 juni 10% vroegboekvoordeel. O.a. het Scapino Ballet, Tineke Schouten, Bert Visscher, Theater Rotterdam (Ro Theater), Anne-Wil Blankers, Van der Laan en Woe en Het Nationale Ballet staan op het programma.

De Lawei; Eigen Thuis

Het thema van dit seizoen is Eigen Thuis. Zoontje Vigo de Jong (6) van Lawei-medewerker Marrick siert de cover van de nieuwe theaterbrochure. Vigo is ten slotte – net als zijn broertje - vaak te vinden in De Lawei, de huiskamer van Drachten. Bovendien stelt de schouwburg in de brochure de ‘familie De Lawei’ voor; Pake, beppe, heit, mem en trije bern plús aanhang. Een aantal figuranten uit Drachten en omgeving stond model tijdens de fotoshoot voor de brochure. Extra leuk: iedereen mag de komende weken op het pop-up Lawei-podium stappen om zijn of haar talent te laten zien en kaarten te winnen voor 2018/2019. Binnenkort te vinden op veel evenementen in Drachten. Misschien wordt de nieuwe Ferry Doedens of Iris Kroes wel ontdekt.

LF2018: Finestra Aperta | Circus en muziektheater op Gaastereiland

Na Lost in the Greenhouse staat Finestra Aperta op het programma. Een coproductie van Blau Hynder en De Lawei en hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. Een zinderende voorstelling waarin muziek- en circustheater elkaar ontmoeten. Dit gebeurt op het Gaastereiland nabij Drachten. De voorstelling begint al met een prachtige vaartocht vanaf Jachtwerf Bolt door de Nije Drait richting het eiland. Op een plek waar land en water samenkomen met adembenemend uitzicht, in de grootste bamboedome ooit gebouwd in Europa, vertelt Finestra Aperta over de zoektocht naar balans. Vijf acrobaten en vijf muzikanten zoeken op een grote ronddraaiende mobile naar evenwicht, houvast. Maar zodra alles in balans lijkt, is er altijd wel iemand die wankelt. Finestra Aperta is de hele maand juni te zien, maar enkele voorstellingen zijn al uitverkocht. Kaarten via www.lawei.nl

LF2018: 11 Friese Fonteinen | film

In de Friese elf steden worden in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, elf fonteinen gebouwd door evenzoveel internationale topkunstenaars: 11 Fountains. Curator van het ambitieuze project is de gevierde Anne Tilroe. Dan blijken autonomie van de kunstenaar en de smaak van het publiek niet vanzelfsprekend samen te gaan. Lukt het Anna Tilroe om draagvlak onder de bevolking te creëren? Cabaretier Jan Jaap van de Wal trekt Friesland in en geeft als rasechte Fries zijn humoristische commentaar op het proces. De film 11 Friese Fonteinen is dinsdag 29 mei om 20.30 uur te zien in De Lawei. Het programma begint met een gratis inleiding door de curator.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl