Softbaldames Drachten Diamonds zetten zegereeks voort

Drachten - De dames van Drachten Diamonds speelden zondag een wedstrijd tegen Caribe uit Groningen. De Friezinnen waren oppermachtig en hoefden door het grote puntenverschil de zevende inning niet eens meer te spelen.

De dames van Drachten Diamonds begonnen aan slag en meteen was het raak. Elke inning werden er punten gescoord door honkslagen en 4 wijd en Drachten liep meteen uit op Groningen. De dames konden ook veel scoren op doorgeschoten ballen van de catcher van Caribe. De catcher kan de bal dan niet goed vangen en deze schiet door, waardoor de loopster kan scoren op de thuisplaat. 

De innings verliepen bijna allemaal hetzelfde. Als Drachten in het veld stond werden er snel 3 nullen gemaakt en als Drachten aan slag stond, kwamen er veel dames aan slag.  Mooie vangballen waren er van Silke van der Molen, Hester Smit,  Jasmijn Voolstra en Anneloes van Eijk.

In de vierde inning ging het even mis en zat het publiek op het puntje van de stoel. De dames van Drachten begonnen fouten te maken en Caribe maakte hier meteen gebruik van. Slechts 3 punten werden er toegestaan door deze fouten. De Drachtsters bleken mentaal sterk door zichzelf bij elkaar te pakken en nullen te maken.  Daarna konden ze aan slag weer punten scoren en was het leed weer geleden.  In de zesde inning ging de mercy rule in werking en werd de wedstrijd afgebroken door een 10 punten verschil. 

Tegelijk met de dames speelden de heren van Drachten Diamonds tegen Caribe 3 honkbal heren. Zij wonnen de wedstrijd met 0-19.

Beide teams staan bovenaan in de competitie en hebben als doel een kampioensbeker in handen te krijgen. 
Volgend weekend 3 juni spelen de dames om 12.00 tegen the Blokes uit Veendam aan de Sportlaan in Drachten en de heren honkballers spelen dan om 14.00 tegen Knights uit Leek.
Een gezellig honk-en softbalweekend in Drachten dus!