KV Drachten laat kansen op winst tegen Parabool liggen

Groningen - KV Drachten speelde zaterdag de laatste uitwedstrijd van het seizoen bij de Parabool in Groningen. Drachten speelde door het niet afmaken van de kansen gelijk met 15-15. De Parabool speelde voor de laatste kans op handhaving en was eigenlijk de hele wedstrijd feller en scherper. Drachten speelde niet slecht maar wist de kansen te weinig te verzilveren.

Ondanks 2 wijzigingen in de basisopstelling begon Drachten de wedstrijd goed. Jennie Terpstra en Peter de Zee moesten wegens blessure vanaf de kant toekijken. Siemen Jan Miedema en Anouk de Boer vulden deze plekken op. De gehele eerste helft ging het gelijk op. Drachten verzaakte om de rust in de gaan met een voorsprong. De motor haperde even en hier maakt De Parabool gebruik van. Op een stand van 8-7 werd er gevloten voor de rust.

In de tweede helft probeerde Drachten nog 1 keer alles uit de kast te halen. Helaas resulteerde dit niet in erg veel doelpunten. Het spel van Drachten was vele maten beter dan dat van De Parabool ,maar de ballen vielen niet vandaag. Hier tegenover zette de Parabool veel energie en toonde wilskracht. Zeer verdiend pakten de Groningers een punt van de nummer 2 Drachten en daarmee hielden ze uitzicht op handhaving in de eerste klasse.

Door het gelijke spel van Drachten en de winst van koploper Sparta Zwolle zijn de laatste kansen op de titel voor Drachten verkeken en is Sparta kampioen. Drachten moet volgende week nog een thuiswedstrijd spelen tegen De Waterpoort 1 maar dit gaat nergens meer om voor Drachten. Drachten eindigt de veldcompetitie als tweede en hoopt het seizoen goed af te sluiten in eigen huis.

De scores voor Drachten:
Marc Akkerman 6, Doenja Payer 3, Jelmer Faber 2, Larissa Braam 2, Wim Braam 1, Femke Bouma 1