Derby TFS-De Pein moet zondag beslissen over degradatie

Drachtstercompagnie - TFS heeft zondag de punten gepakt tegen DES. Komend weekeinde moet de derby tegen De Pein uitwijzen wie van beide degradeert.

DES kwam zondagmiddag op bezoek bij de groenhemden va TFS. Voor DES stond er al niks meer op het spel. Ze waren al gedegradeerd en staan ver onderaan de ranglijst. Voor TFS daarentegen stond er nog veel op het spel. Bij winst zouden de Kompenijsters alles in eigen hand houden wat betreft het lijfsbehoud.

TFS deed ook wat het moest doen en kwam goed uit de startblokken. In de rust stond er een 10-5 voorsprong op het scorebord. Na rust werd dit meteen doorgezet naar een 15-5 voorsprong. TFS liet de gasten uit Norg vanaf hier weer iets bijkomen, wat de eindstand uiteindelijk op 20-10 zette.
Goede zaken dus voor het team van trainer/coach Evert Bron.

Dit betekent dat TFS komende zondag genoeg heeft aan winst of een gelijk spel om eigenhandig te zorgen voor lijfsbehoud in de derde klasse op het veld. De tegenstander van zondag, de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, is streekgenoot De Pein. De Pein staat op dit moment meer in de gevarenzone. Zij moeten winnen om niet rechtstreeks te degraderen.

De beslissende derby begint zondagmiddag om 14:30 uur op sportpark Douwe-Kamp in Opeinde.