FUNDAG voor Jonge Mantelzorgers Smallingerland

Drachten - Het tiener- en Jongerenwerk van M.O.S. houdt op zondag 10 juni van 12.30–16.30 uur een gratis FUNDAG voor jonge mantelzorgers, zodat zorgen even vergeten kunnen worden.

De middag start met een lunch en kennismaking bij tienercentrum Place2B (Jelle Plantingstraat 1, Drachten). Daarna bezoeken de deelnemers samen de muziek- en circusvoorstelling Finestra Aperta in de grootste bamboetent van Europa. Na afloop is er tijd om gezellig na te kletsen.

De FUNDAG wordt georganiseerd in de week van de jonge mantelzorger en is in samenwerking met het CJG, want jonge mantelzorgers verdienen meer aandacht. Naar schatting groeit zo’n 6 procent van de tieners en jongeren op met zorgen voor of over een familielid met een (psychische) ziekte, handicap of verslaving. Sommigen helpen mee in de huishouding, bij lichamelijke of medische zorg en anderen maken zich vooral zorgen over. Het is extra belangrijk dat jonge mantelzorgers ook goed voor zichzelf zorgen.

Voor meer informatie en opgave: bel, mail of app: Marit Schippers, Jongerenopbouwwerker M.O.S. m.schippers@mosweb.nl / 06-43619083.