Orgelconcert Minne Veldman

DRACHTEN De bekende organist Minne Veldman geeft woensdag 6 juni om 20 uur een concert op het Hillebrandt Orgel van de Grote Kerk te Drachten.

In de Kerk is het concert op de beamer te volgen.

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen negen solo-CD’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag en Vollenhove (een Bach-cd).

Daarnaast verschenen cd's met samenzang onder leiding van Minne Veldman vanuit Kampen (ritmisch gezongen psalmen en gezangen) en Hasselt (niet-ritmisch gezongen psalmen).

Als kerkorganist is Minne Veldman sinds 1998 verbonden aan de Rehoboth Kerk te Urk, nadat hij vanaf 1994 de erediensten begeleidde in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij een mannenkoor, drie gemengde koren en een kinderkoor.

Hij schrijft veel koormuziek, orgelmuziek en andere instrumentale muziek. Van zijn hand verscheen voor orgel een serie koraalbewerkingen (inmiddels 16 delen), een oud-Hollandse rapsodie “Oranje Boven!” en enkele bundels met orgeltranscripties van populaire klassieke muziek