Komende week in De Lawei

DRACHTEN - Komende week in De Lawei.

Maak je eigen Lawei-podium

Op zaterdag 26 mei, tijdens de start verkoop van seizoen 2018/2019, stond het Maak je eigen Lawei-podium al voor De Lawei. Vele talenten kwamen voorbij. Iedereen mag de komende vroegboekperiode op het pop-up Lawei-podium stappen om zijn of haar talent te laten zien. Deelnemers maken kans op vrijkaarten naar keuze voor seizoen 2018/2019. Het podium stond ook op de Avondvierdaagse en is nog te vinden op; Peije Dei (Zaterdag 9 juni), Winkelcentrum De Drait (Zaterdag 16 juni) en bij het Carillon (koopavond donderdag 21 juni).

LF2018: Finestra Aperta | Circus en muziektheater op Gaastereiland

Na Lost in the Greenhouse ging afgelopen week Finestra Aperta feestelijk in première. Een coproductie van Blau Hynder en De Lawei en hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. Een zinderende voorstelling waarin muziek- en circustheater elkaar ontmoeten. Dit gebeurde op het Gaastereiland nabij Drachten. De voorstelling begint al met een prachtige vaartocht vanaf Jachtwerf Bolt door de Nije Drait richting het eiland. Op een plek waar land en water samenkomen met adembenemend uitzicht, in de grootste bamboedome ooit gebouwd in Europa, vertelt Finestra Aperta over de zoektocht naar balans. Vijf acrobaten en vijf muzikanten zoeken op een grote ronddraaiende mobile naar evenwicht, houvast. Maar zodra alles in balans lijkt, is er altijd wel iemand die wankelt. Finestra Aperta is de hele maand juni te zien, maar enkele voorstellingen zijn al uitverkocht.

Hilarische ontruimingsoefening

Hoe zorg je er nou voor dat je een veiligheidsplan kunt testen zónder dat je hiermee de bezoekers lastig valt? Vind maar eens een artiest die gek genoeg is om zijn/haar voorstelling te laten onderbreken voor een dergelijke oefening! Behalve cabaretière Yvonne van den Eerenbeemt. Zij lanceerde zichzelf bij het grote publiek met haar voorstelling Sirene, die zich helemaal rondom een ontruimingsoefening in het theater afspeelt. En dat is precies wat De Lawei doet op 12 juni. Voor € 7,50 krijgen bezoekers een leuke cabaretvoorstelling, een lekker drankje én eeuwige dank.

Openluchtfilm: Demain Tout Commence

De Lawei gaat op zaterdag 16 juni naar buiten! Demain Tout Commence is één van de drie openluchtfilms die deze zomer te zien zijn op het terras aan het Reidingplein. Film kijken in het zomerse weer met een heerlijk drankje en een bijzondere film. De film start om 22.00 uur, wanneer het buiten donker wordt. In de film zien we Samuel (Omar Sy). Hij leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden. Tot Kristin (Clémence Poésy), een van zijn vroegere veroveringen, langskomt en vertelt dat hij de vader is van haar paar maanden oude baby Gloria… De bar is op deze avond geopend en er zijn lekkernijen voor tijdens de film te koop. De volgende Openluchtfilms zijn te zien op zaterdag 14 juli en vrijdag 31 augustus.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl.