Imker Jan Bos geeft schoolkinderen bijenles bij Passiflora

Drachten - Imker Jan Bos heeft schoolkinderen bijenles gegeven bij Passiflora

De bijen hebben het moeilijk in ons land. Er zijn gelukkig veel initiatieven om bijen en andere insecten te helpen en daarmee onze voedselproductie veilig te stellen. Alle medewerkers van Passiflora , de kwekerij van Talant in Drachten, willen hierbij graag een handje helpen.

Imker Walter

Voor een speciale bijenles waren daarom de leerlingen van groep 3 en 4 van PCBO De Voorde te gast op de kwekerij, waar Jan Bos alweer voor het derde jaar zijn presentatie hield. Hij werd deze ochtend geassisteerd door de eigen 'imker' van Passiflora, Walter die voor deze gelegenheid speciaal zijn shirt van de plaatselijke bijenvereniging had aangetrokken.

De kinderen mochten een kijkje nemen bij de bijenkasten en het bijenhotel. Ze vonden het allemaal geweldig, maar de meerkoet met pasgeboren kuikens kreeg toch net wat meer aandacht.

Na de presentatie mochten de kinderen een kaarsje maken van bijenwas en werd er een bijenplantje verpot dat door de werknemers verder wordt opgekweekt. De plantjes mogen tijdens het open tuinweekend op 16 en 17 juni weer worden opgehaald.

Meer foto's van de bijenles zijn te vinden op de website passiflora.talant.nl en op Facebook.