70e Jeugdkorfbaltoernooi Opeinde

OPEINDE - Korfbalverenigng KC De Pein houdt zaterdag 9 juni voor de 70e keer haar jaarlijkse jeugdkorfbaltoernooi. Dit betekent een jubileum, waarbij alle vrijwilligers ditmaal extra zullen worden bedankt.

Er zullen dit jaar 27 verenigingen met 154 teams deelnemen.

Voor de allerjongste korfballertjes (Kangoeroes) wordt een spelletjescircuit georganiseerd. Hiervoor zijn bijna 80 kinderen aangemeld. Totaal zullen er op 9 juni ruim 1.500 jeugdige korfballers aanwezig zijn op de sportvelden in Opeinde. Daarmee is het jeugdtoernooi van

Voor de jongste jeugd is er naast het spelen van wedstrijden een optreden van StipEntertainment uit Zwolle. Zie voor verdere informatie http://www.stipentertainment.nl

Tevens zal deze jeugd de strijd aanbinden in het “Grabbelbad”. Hierbij strijden de kinderen van twee teams tegen elkaar door in het “bad” de meeste blokjes te vinden.

Voor de oudste jeugd wordt er een behendigheidsspel georganiseerd.

Het grote succes van het toernooi in Opeinde is te danken aan de opzet (’s ochtends speelt de jongste en ’s middags de oudste jeugd), aan de nevenactiviteiten die er voor de jeugd worden georganiseerd en aan een goede organisatie.

Een toernooi van deze omvang kan niet plaatsvinden zonder sponsoring.

Hoofdsponsors van het toernooi zijn dit jaar Antea Group te Heerenveen en Bouwbedrijf Been uit Opeinde.

Hiernaast hebben meerdere bedrijven, het Sake Sietzes Reindersma Fonds, Dorpsbelang Opeinde en Provinsje Fryslân er voor gezorgd dat het toernooi ook dit jaar kan plaatsvinden.

Deelnemende verenigingen zijn naast De Pein o.a. Drachten/Van der Wiel, LDODK/Rinsma Modeplein (Gorredijk), De Granaet (Dokkum), SC Joure, Quick ’21 (Oudega), TFS (Drachtstercompagnie), Wêz Handich (Rottefalle), Flamingo’s (Buitenpost), OKO/Bies (Opende), Olympia (Twijzel), Kinea (De Knipe), Hoogkerk en Nic./Alfa-College (Groningen).

Meer informatie is te vinden op:

http://jeugdtoernooi.kcdepein.nl/