Poppodium Iduna presents Dencity 2018!

DRACHTEN - Dit jaar presenteert Poppodium Iduna voor de achtste keer een nieuwe editie van het gratis toegankelijke dancefestival Dencity. Het Thalenpark, Iduna’s achtertuin, wordt zondag 10 juni van 16.00 tot 23.00 uur omgetoverd tot een waar dance-walhalla: een fraaie opmaat naar een zwoele zomer! Met trots presenteren we bekende DJ’s en artiesten bestaande uit Joost, Vato Gonzalez & MC Tjen, Billy The Kit, Flamman & Abraxas, Shermanology, Dennis van der Geest, Asino, Miquell Kaidel en wordt de dag gehost door MC C-BAZ.

Een paar highlights uit het programma:

De twintigjarige Joost werd bekend als de YouTube vlogger ‘Eenhoorn Joost’. Miljoenen views werden er behaald met zijn bizarre video's. Logischerwijs besloot hij daarom ook om muziek te gaan maken. Door middel van muziek te combineren met beeldmaken kan hij oneindig zijn creativiteit de vrije loop laten. Dure woorden die mooi aansluiten op dit fenomeen. Hij toerde recentelijk door het hele land met rapper Donnie, kwam met singles als ‘Scandinavian Boy’, 'Meeuw' en een remix van Famke Louise's 'Vroom' en heeft net zijn eerste, volledig uitverkochte, eigen clubtour achter de rug. Joost is een fenomeen, Joost komt eraan!

Billy The Kit is op dit moment een van de meest succesvolle DJ’s die ons land rijk is. Met vele hits en 150+ optredens per jaar is hij een echte topper in de clubscene waar hij bekend staat om zijn veelzijdige draaikunsten. Eén genre valt niet op Billy te plakken en met zijn eclectische stijl weet hij alle festivals en clubs om te toveren tot een dansende massa.

Dennis van der Geest, judoka van beroep, maar benadigd DJ achter de draaitafels! Met zijn mix van disco, funk en house weet hij met de mentaliteit van een topsporter elke zaal voor zich te winnen en zelfs de stugste Fries tot bewegen te dwingen.

Het DJ duo Flamman & Abraxas zal Dencity dit jaar afsluiten. Live aangevuld met MC Remsy ken je dit duo wellicht beter onder de alter ego's Technohead (I Wanna Be A Hippy) en The Party Animals (Have You Ever Been Mellow) waarmee de heren in de hoogtijdagen van de (happy) hardcore talloze nummer 1 hits in binnen- & buitenland scoorden. Ook onder de eigen naam staan de heren hun mannetje getuige hits als 'Good To Go', maar wat velen niet weten is dat dit geniale duo ook aan de weg stond van Patrick - Jumpstyle - Jumpen en het vals zingende Eurovisiesongfestival duo Double Date (E-mail to Berlin). Oftewel de perfecte guilty pleasure voor een knallend einde!

Het is de achtste keer dat het gratis toegankelijke Dance Event wordt georganiseerd. De afgelopen jaren hebben diverse DJ’s en acts zoals bijvoorbeeld Mr. Polska, Freddy Moreira, DJ Jean, Yellowclaw, The Partysquad, JeBroer en Darkraver gezorgd voor een onvergetelijk dance event. Daarmee is Dencity uitgegroeid tot een zeer goed bezocht dance-evenement met duizenden bezoekers.

Locatie: Thalenpark in Drachten

Datum: zondag 10 juni 2018

Tijd: 16.00 – 23.00 uur

Gratis toegang

Zie ook:

www.dencity.nl en www.iduna.nl