Penta All Stars net ten onder tegen oud-internationals

Drachten - De oude sterspelers van BV Penta hebben het zaterdag in Sportcentrum Drachten moeten afleggen tegen de oud-internationals. In een vermakelijke wedstrijd bood Penta lang prima weerwerk, maar in het slotkwart schakelde de tegenstander een tandje bij. De All Stars verloren uiteindelijk met acceptabele cijfers: 68-84.

De wedstrijd werd georganiseerd in het kader van het 50-jarig bestaan van de basketbalvereniging. Diverse prominenten uit het verleden waren opgetrommeld om samen met spelers van het huidige herenteam van Penta aan te treden tegen spelers die het hoogste Nederlandse niveau gehaald hebben.

De selectie van de Drachtsters werd gecoacht door Martin Hebbink en bestond uit Camilo Behage, Arnold van der Meulen, Frits Wille, Jappie van der Schaaf, Jacob de Vlugt, Raymond Krakou, Henk Bloemsma, Edo Slump, Maarten Rijken, Lennart Hoving, Suard Posthuma en Nico Slump. De ploeg van oud-internationals werd geleid door voormalig bondscoach Glen Pinas en bestond uit Marco de Waard, Mario Bennes, Patrick Faydherbe, Peter Koning, Peter van Noord, Nidzan Hadash, Rein van de Kamp, Henk Pieterse, Hein Gerd Triemstra en Jos Kuipers.

Ondanks alle ervaring begonnen de All Stars nerveus, maar Lennart Hoving brak met een driepunter de ban voor de Drachtsters sterrenformatie. Na tien minuten waren de ploegen nog aan elkaar gewaagd (21-22). Net voor de rust sloegen de oud-internationals toch een gaatje. Ze schoten met scherp van afstand en ook het overwicht in lengte en kracht buitten ze goed uit. De rust kwam bij 31-47.

De All Stars kwamen na rust echter goed terug en kwamen tot op zes punten (50-56). In het vierde kwart kenden de Drachtsters een slechte fase van vier minuten. De oud-internationals straften balverlies genadeloos af en plaatsten een 16-0 tussensprint. Ook viel bij Penta Camilo Behage uit met een gebroken neus toen hij ongelukkig tegen een elleboog van Henk Pieterse aanliep. Een grote nederlaag leek in de maak, maar de Drachtsters rechtten nog een keer de rug. De 68-84 eindstand was dragelijk. Nico Slumpo en Raymond Krakou waren topscorers bij Penta met tien punten. Het publiek had zich prima vermaakt en een aantal van de oud-internationals nam na afloop ook nog deel aan de barbecue die de vereniging voor leden en oud-leden organiseerde.