Damessoftbalsters Drachten Diamonds stomen door

Drachten - Met de 16-jarige Jasmijn Voolstra als nieuwe pitcher won Drachten Diamonds szondag ook van The Blokes uit Veendam. Het werd 9-6. De Drachtsters blijven daarmee op titelkoers.

Op de heuvel voor Drachten een ander gezicht: de 16-jarige Jasmijn Voolstra maakte haar competitiedebuut als pitcher en wist zich staande te houden tegen de ferme slagvrouwen van Veendam. Zij kreeg een aantal flinke klappen tegen, maar in het mid outfield stond Leoni ten Brink en zij ving zonder moeite deze ballen. Pitcher Jasmijn Voolstra had het vertrouwen van haar veld en zij maakten de nullen, zodat de dames van Drachten zelf weer konden slaan. The Blokes wisten in de eerste twee inningen 5 punten te pakken tegen 4 van Drachten. 

Coaches Brigitta de Champs en Aline Obbink besloten het hele veld om te gooien om de dames uit Veendam kort te houden. Tactische spelletjes werden er gespeeld zoals fake bunts (nep stoot ballen om een loopster verder op het honk te krijgen) en squeeze plays (een loopster op het derde honk die de thuisplaat moet stelen op een stootslag van de slagvrouw). 

Drachten kwam weer op voorsprong in de vierde inning waarop de stand 7-5 werd.  Veendam was scherp op kleine foutjes van Drachten en maakte hier meteen gebruik van. Echter wisten the Blokes nog maar 1 punt te scoren.  Eindstand 8-6.

Vele honkslagen waren er van onder andere Jia-qi Plantinga, Lilianne Land, Hester Smit, Sanne van Zijl en Nienke Plantinga.