Sterk bezet deelnemersveld veertiende 8 van Drachten

Drachten - De veertiende editie van de ‘8 van Drachten’ telt zondag ruim 1200 deelnemers. Zij lopen van Beetsterzwaag naar het Kyriat Onoplein in Drachten, een afstand van 8 kilometer.

Het traject is uitgezet op de belangrijkste verkeersader tussen Beetsterzwaag en Drachten en die zal gedurende het evenement, van een tot vier uur ‘s middags, volledig zijn afgezet ten behoeve van de deelnemers en de toeschouwers. Tevens is het openbaar vervoer gestremd voor de buslijnen op de Eikensingel en M.L. Kingsingel in Drachten.

Topfavoriet

Aan de start verschijnt de top van de Noordelijke Atletiek. De huidige Friese en noordelijke kampioen op de 10km Riekele Kobus zal er alles aan doen om een koppositie in te kunnen nemen en start dan ook als topfavoriet.

Voor de deelnemers aan de 8km is er nog een aantal startbewijzen beschikbaar, is er een online na- inschrijving op 4, 5, 6 en 7 juni. Maar VOL is VOL. Voor de KidsRun zijn geen startbewijzen meer, er zullen maar liefst 650 kinderen aan de KidsRun deelnemen. Op zondag 10 juni is er geen na inschrijving meer.

Dweilorkesten

De start van de 8 van drachten is om 14.00 uur in Beetsterzwaag op de Wissel bij Zorgcentrum Talant. De lopers gaan eerst naar de Hoofdstraat en lopen van daar naar Drachten. De KidsRun start om 13.30 uur en gaat over 1 mijl: de deelnemers lopen over een gedeelte van het parcours van de 8 km en herbben de finish ook op het Kiryat Onoplein. Dweilorkesten zullen de deelnemers feestelijk begeleiden.

Naast het hardlopen is er ook een wandeltocht met afstanden van 8,16, 24 en 32 km. De start is vanaf 9.00 uur, vanaf het Clubhuis bij Impala aan de Sportlaan 11 in Drachten. Het wandelen gaat door de prachtige omgeving van Drachten. De inschrijving voor het wandelen in bij de start.

Alle informatie is te vinden op www.8vandrachten.nl