Sponsorende bank krijgt ministoel terug van Museum Dr8888

Drachten - Dankzij sponsoring van de Rabobank Friesland-Oost kan Museum Dr8888 haar buitenprogramma uitvoeren. Als dank daarvoor schonk het Museum een miniatuur van de Rinsemastoel.

 

Dankzij Rabobank Drachten Friesland Oost is Museum Dr8888 in de gelegenheid gesteld om een belangrijk deel van het buitenprogramma uit te voeren in het kader van Leeuwarden-Friesland 2018. Als dank daarvor overhandigde museumdirecteur Paulo Martina een miniatuurversie van de Rinsemastoel aan Durk Mous, directievoorzitter van de bank. De bank sponsort projecten als het Hinkelspel De Zaaier en de op monumentale schaal gemaakte Rinsemastoelen.

Buitenprojecten

De uitvergrote Rinsemastoelen die door de Houtskuorre zijn vervaardigd, zijn te zien op diverse locaties in Drachten. Ze staan op het Museumplein en aan de kop van de Drachtstervaart in het centrum en op de rotonde Hogeweg/Kletsterleane en bij de Rabobank aan de A7. De Hinkeltegels die te zien en te gebruiken zijn op het Museumplein, zijn geleverd door Totaalbestrating.

Johan van Aken

In het kader van het buitenprogramma Leeuwarden-Friesland 2018 organiseert Museum Dr8888 samen met Rabobank ook diverse tentoonstellingen. Op 22 mei opende de tentoonstelling Geometrische Abstractie met werken van de Drachtster kunstenaar Johan van Aken. De tentoonstelling is tot en met 30 oktober 2018 te zien in het Rabobank kantoor aan de Lavendelheide.