De Bios Drachten presenteert Doof Kind

DRACHTEN In de Bios in Drachten is vanaf 13 juni de documentaire Doof Kind te zien.

Doof Kind schetst een ontroerend portret van de aanstekelijke dove Tobias die zijn draai heeft gevonden in het leven en zichzelf bepaald niet zielig vindt. Door het gebruik van familiefilmpjes zien we hoe Tobias opgroeit. De onvoorwaardelijke acceptatie van zijn doofheid biedt gelegenheid tot het aan de orde stellen van allerhande vragen, die variëren van de problemen van het grootbrengen van een doof kind en de effecten daarvan op de overige gezinsleden tot aan de soms absurde gevolgen van een gehandicaptenstatus.

Doof Kind is vanaf 13 juni te zien in De Bios Drachten.

Programma

13.30 uur

Donderdag 14 juni - 13.30 uur

Maandag 18 juni - 20.00 uur

Dinsdag 19 juni - 20.00 uur

Vanuit de visie van maatschappelijk verantwoord ondernemen nodigt De Bios Drachten mensen die in de zorg werkzaam zijn en/of mensen die met dit onderwerp te maken hebben uit om de documentaire Doof Kind te bekijken. Speciaal voor hen is het mogelijk de documentaire buiten reguliere openingstijden te zien. Op maandag-, dinsdag-, woensdag- en vrijdagochtend opent De Bios Drachten op aanvraag ’s ochtends haar deuren. In de eerste instantie is dit de gehele maand juni. Aan deze speciale ochtendvertoningen is geen minimum aantal personen verbonden.

Aanmelden voor een ochtendvoorstelling kan uitsluitend via marketing@biosdrachten.nl en kan tot uiterlijk twee (werk)dagen van te voren worden doorgegeven. Geef bij een ochtendvoorstelling aan voor welke datum en voor hoeveel personen er gereserveerd dient te worden. Aanmeldingen voor de ochtendvoorstellingen worden via de-mail bevestigd. Aanmelden voor een reguliere vertoning kan telefonisch via 0512 – 543 806 of via de website.