Singelland VHS in finale Vakkanjers LIVE

Drachten - Leerlingen van Singelland VHS te Drachten staan donderdag 14 juni in de grote finale van de Vakkanjer Challenge 2018 in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.

Tijdens het afsluitende event Vakkanjers LIVE presenteren vmbo’ers en mbo’ers uit heel Nederland hun oplossingen voor wateroverlast aan opdrachtgever de Unie van Waterschappen. De Werkspoorkathedraal verandert voor de gelegenheid in een grote techniekarena waarin zo’n 1.400 leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs de wereld van techniek kunnen ontdekken.

Unie van Waterschappen

Ruim zesduizend leerlingen van 130 scholen gingen afgelopen schooljaar aan de slag voor de waterschappen. ,,Het regent steeds vaker en harder in Nederland. Neem enkele weken geledne in Drenthe waar er op bepaalde plaatsen 64 millimeter regen viel. Dat is meer dan de totale neerslag die normaal gesproken in de hele maand mei valt”, aldus dijkgraaf Hetty Klavers van de Unie van Waterschappen, dat dit jaar opdrachtgever is van Vakkanjers.

,,Daarom hebben we ook de hulp van de Vakkanjers ingeroepen. Met hun technisch inzicht en creativiteit kunnen ze met een frisse blik oplossingen bedenken voor ons werk.”

‘Rainwater treatment’

De leerlingen van het OSG Singelland doen mee aan Vakkanjer Scout en hebben het idee ‘Rainwater treatment’ bedacht. Bekijk hun teampagina op: https://vakkanjers.live/teamscout/rainwater-treatment. Er kan gestemd worden voor de publieksprijs! Wie stemt op de vakkanjers van de VHS maakt daarmee kans op een avondje naar de film.

De teams met de beste oplossingen pitchen hun prototypes voor jury en publiek tijdens Vakkanjers LIVE. Bekijk alle teams en hun ideeën op www.vakkanjers.live/teams.