Open dag CMV Crescendo Drachten

DRACHTEN Harmonieorkest CMV Crescendo Drachten houdt zaterdag 16 juni tussen 10 en 14 uur een open dag in het repetitiegebouw op de Wuiteweg in Drachten.

De ruim 100-jarige vereniging bestaat uit drie harmonieorkesten (A, B en C) en is een bloeiende en actieve vereniging met 110 leden, waaronder ruim 60% jeugdleden! De kracht van Crescendo is dat zij continu bezig is de blaasmuziek te promoten en probeert nieuwe (jeugd)leden te werven door ze zo vroeg mogelijk kennis te laten maken met muziek. Zij doet dit onder meer door het organiseren van muziekprojecten op basisscholen en het organiseren van promotie-activiteiten in samenwerking met professionele docenten. In dit kader wordt zaterdag 16 juni 2018 een Open Dag gehouden.

Open Dag

Op de Open Dag, die gehouden wordt van 10.00 – 14.00 uur, krijg je alle informatie over een harmonieorkest in zijn algemeenheid en specifiek over CMV Crescendo Drachten. Je kunt kennismaken met alle instrumenten (hobo, klarinet, fluit, hoorn, trompet, euphonium, bariton, bas, trombone, fagot, saxofoon en slagwerk) van een harmonieorkest en krijgt uitgebreid de mogelijkheid om deze instrumenten te proberen. Tevens zullen er demonstraties door muzikanten van Crescendo worden verzorgd. Voor elk instrument is een professionele docent aanwezig voor het geven van informatie en het beantwoorden van vragen. Tijdens de Open Dag is het promotieteam van Crescendo aanwezig voor het beantwoorden van vragen en is er catering geregeld. De toegang is gratis!

Open (meespeel) repetitie

Op dinsdag 26 juni 2018 zet CMV Crescendo Drachten de deuren open voor iedereen die eens een repetitie wil bijwonen van een harmonieorkest. Kun je al een instrument bespelen dan bieden we jou de kans om mee te spelen in 1 van onze orkesten!

Je hebt de keus uit 3 orkesten:

C-orkest, aanvang 17.00 uur, o.l.v. Mariska Boneschansker

B-orkest, aanvang 18.00 uur, o.l.v. Gatze Verbeek

A-orkest, aanvang 19.45 uur, o.l.v. Klaas van der Woude

Overige activiteiten CMV Crescendo Drachten:

• Zaterdag 30 juni 2018: optreden A-orkest Grutsk 2018 in de Prinsentuin Leeuwarden, 14.40 uur – 15.40 uur

• Dinsdag 3 juli 2018: slotconcert ABC-orkesten in repetitiegebouw, aanvang 19.30 uur, toegang gratis