Finale Kleine Prijs van Fryslân in Poppodium Iduna

DRACHTEN - In Poppodium Iduna in Drachten vindt zaterdag 16 juni om 19.30 uur de finale plaats van de Kleine Prijs van Fryslân 2018.

Het is dit jaar de drieëndertigste keer dat deze contest wordt georganiseerd door Friesland Pop! Van de oorspronkelijk 35 deelnemers zijn er vijf finalisten die Iduna uiteenlopende genres laten horen.

Indierockband Lowland Kid, alternatieve rockband Lester Blackfield, liedjeskunstenaar Esther de Jong, progressieve garagerockband Psychotic Lumberjacks en post-hardcore band Torrential zullen het podium betreden en alles uit de kast halen om kans te maken op de felbegeerde prijs!

Tijdens het juryberaad verzorgt de winnaar van 2017, Katie Koss, een speciaal optreden.

De act die de finale wint gaat optreden op onder andere de volgende festivals: Popcity 2018, Freeze Festival 2018, Eurosonic Noorderslag 2019 en Befrijdingsfestival 2019. Ook wint de winnende act 1500 euro te besteden aan studiotijd. Tevens is er een publieksprijs ter waarde van 1000 euro, te besteden aan het maken van een video bij July Interactive en zijn er verschillende muzikantenprijzen die te besteden zijn bij Van Der Glas Muziekinstrumenten.

Het belooft een veelzijdig en natuurlijk muzikale avond vol Fries talent te worden!

Meer informatie op www.iduna.nl en www.kleineprijsvanfryslan.nl.