Wat moet je doen als je het water in rijdt?

GORREDIJK - De Stichting Auto te Water hield zaterdag in zwembad De Delte een training/experience. Deelnemers konden in een geprepareerde auto ervaren hoe het is om met een auto in het water te raken. En ze leerden ook om er uit te komen.

Jaarlijks raken zo’n 750 a 800 voertuigen in het water. Veel mensen weten niet hoe ze moeten handelen wanneer hen dit overkomt of ze kunnen niet te hulp schieten wanneer ze dit zien gebeuren. Stichting Auto te Water verzorgde daarvoor in zwembad De Delte twee trainingen, waarbij deelnemers in een geprepareerde konden ervaren hoe het is om als bestuurder, bijrijder of passagier in het water te raken

Nat pak

De korte cursus begon met een theoretisch deel: wat zijn de feiten van een te water geraakte auto? Daarna was het tijd voor de deelnemers om een nat pak te behalen. De training werd stapsgewijs opgebouwd en na een aantal keren te hebben deelgenomen kondne somigen zelfs geblinddoekt de auto verlaten in het water.

De spannende, maar bovenal leerzame en effectieve cursus leverde iedere deelnemer een certificaat op. Sommige deelnemers mochten gratis meedoen: zij wonnen de experience in een Facebookactie van de Woudklank.

Foto’s Henk Stoelwinder